JesperJee

Gott nytt år kan det bli!

Kategori: Allmänt

Man inser om man tar sig tid att lyssna till andra människor hur många det är som mår dåligt. Det är oftast det man hör när folk inte längre vet hur de skall trösta en längre. Att  alla mår dåligt ibland. Det hjälper föga när man är mitt inne i det.

 

Men det är sanningen. Så många av de till synes lyckade människor som man ibland upplever krossar ens vilja att resa sig, mår inte ett uns bättre än en själv! De kanske bara döljer det bättre…

Men varför mår folk då så dåligt?

 

Jag tror vi förstör för oss själva när vi försöker räkna ut hur vi skall leva genom att titta och lyssna på andra. Konformiteten som bildas när en människa får lära sig ett beteende av en annan som personen ser upp till. Kraven som ställs efter man skapat sin ”nya” personlighet växer till enorma proportioner, både från andra såväl som en själv och det kan vara olidligt att hålla måttet. Men vem är det egentligen som kräver något av en?

 

 

Vem är det som kräver att kvinnor skall vara trådsmala? Vem är det som kräver att man skall tjäna mycket pengar? Vem kräver perfekta magrutor och perfekt rundad rumpa? Att vuxna inte får springa efter bussen eller att en tonårstjej inte skall stänga jackan trots minusgrader.Vem kräver att man skall vara på glatt humör hela tiden och vem har bestämt att det är fult att gråta?

 

Svaret är ingen!

 

Det är vad vi tror som bestämmer. Och vad vi tror att andra vill ha och hur de har det i sin ensamhet stämmer oftast inte. Vi människor måste försöka bryta denna cirkel och lyssna mer till vad vi själva tycker och vill än att försöka följa andra. För snart kommer det inte gå, snart kommer vi inte att orka längre. Vi känner ju redan så väl hur missnöjda vi är. Med samhället, politiken, media, sjukvården, skolsystemet, våra förhållanden till andra människor, kärleken och sist med störst…oss själva! Vi har för länge sedan förlorat kontrollen över världen och är på god väg att förlora kontrollen av resten. Om vi inte stannar upp. Det är svårt att bryta upp….men nödvändigt.

Följ dina egna råd och dina egna känslor och låt inte personer som behandlar dig dåligt få mer än de förtjänar av dig. Livet är för kort att ägna tid åt någon som missbrukar en, någon som bara behöver dig för att du alltid ställer upp, vad det nu än må vara. Tidsfördriv, pengar, sex. Du kanske tror att det du känner är äkta. För du mår dåligt när personen är borta. Men det är för att han eller hon inte väljer dig ens när ni är tillsammans. Inte för att du saknar. Du vill ha mer så du väljer att stanna i hopp om att saker skall ändras. När du kunde valt något bättre. Någon som möter dig halvvägs.

 

Så slå dig fri och kräv det som är ditt! Våga följa ditt hjärta även om det betyder att du måste stå ensam en tid. Ensamhet kan kännas värre tillsammans med någon - tänk på det!

 

 

Använd din egen nyckel – den går aldrig till någon annans lås

 

Gott nytt år!

Kommentarer

  • reichel säger:

    Tack.

    2010-01-07 | 23:37:06
  • F säger:

    Du skriver så vackert min vän. Dystert, tänkande, rörande, BErörande. Uppgivet, men någon stans med en gnista av hopp. Fint.



    Jag lever i tron om att vi människor egentligen inte är skapta för att vara "lyckiga". Någonstans i vår natur finns en drivkraft att alltid sträva efter mer, att alltid utvecklas och kräva mer. Vi är giriga, inte bara när det kommer till rent matriella ting utan även rent emotionellt. Att vi sedan idag lever i det karriärshetsade samhälle vi gör triggar självklart på det hela.



    Människan är expert på att anpassa sig, vänja sig. När vi åstadkommit/uppnått/fått något dröjer det inte länge innan det på något sätt uppfattas som "standard", ett "livsminimum". Då finns det hela tiden nya saker att uppnå/få, man kan aldrig få allt, aldrig kunna allt. Otroligt frustrerande.



    Men kanske, sittandes på en bergstopp och fullständigt leva på existensminimum kanske är vägen till "äkta" lycka ändå? Nu ska jag iallafall gå ut och ta en promenad på fjället, trots att jag på en solig ledig dag som denna "borde" vara i backen. Man får försöka lära sig leva sitt eget liv. Lättare sagt än gjort. Men i någon ände måste man ju börja.

    2010-01-11 | 12:16:17
    Bloggadress: http://hannaleefilippa.blogspot.com

Kommentera inlägget här: